mandag 21. mars 2011

Nataschas kjørepose

Endelig har jeg fått gjort ferdig kjøreposen til babyen! Ikke at det var noe hast, har termin i mai, og denne er skikkelig god og varm, så blir nok ikke brukt før høst og vinter:) Men endelig fordi jeg har holdt på med den en stund (siden begynnelsen av februar). Fikk de to siste nøstene som manglet på fredag, den flotte garnbutikken min hadde bestilt inn for meg:)


Den er strikket i Misti, 100% Alpakka, som er det deiligste, mykeste garn jeg har vært borti... Og strikket med tykt garn, og pinner nr 6, går det veldig fort! Det er bare fordi jeg har lagt strikkingen bort så mye og gjort andre ting, at det har tatt halvannen måned...:)Fargen er naturhvit, nr 401, og har strikket i størrelse 12 måneder. Da gikk det med i underkant av 12 nøster (50g/nøste). Så dressen ble ganske dyr, kunne sikkert brukt langt billigere ullgarn i samme tykkelse, men forelsket meg i det herlige garnet!


Oppskriften er hentet fra boken under, Myk start, side 90. Kjempeflott bok, kan virkelig anbefales!:)


Valgte å strikke den uten hette, da jeg synes det kan være upraktisk med hette på babyklær. Blir fort for varmt og ligge i vogn med både lue og hette på, og skal den ikke være på blir det bare klumpete bak. Istedefor å følge oppskriften for hette, plukket jeg opp 16m langs det ene forstykket, 18m bak, og 15m langs det andre forstykket (ulike tall for at det skulle gå opp med ribbestrikken). Så strikket jeg de tre første og de tre siste maskene rett fra begge sider (rillestrikk), ellers ribb over de andre. La inn et knappehull også i øverste del, da det akkurat gikk opp. 5 runder totalt, for så å felle av.
Knappene fant jeg i min etterhvert ganske store knappesamling:)


Nå har jeg bare å forstette med Mor Signe babyteppet (evighets prosjektet mitt), og finne på diverse andre ting innimellom! Har mange planer om å sy bukse, skjørt og kjoler, og strikke babylue osv. Får se hva jeg får til:)

Ønsker alle en nydelig uke!!

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for kommentar!
    Kjempe fin kjørepose! Den blir nok deilig til høsten:)

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, og tusen takk selv:))

    SvarSlett