onsdag 25. mars 2009

Se min kjole...!

... den er blå som himmelen! Der var min første kjole til meg selv ferdig:) Den er et prøveprosjekt siden jeg aldri har sydd kjole før, og jeg har brukt noen dager på den. Har ikke brukt noe mønster, bare tatt mål av meg selv, tegnet skisser og sydd i vei. Overdelen er tatt fra en skjorte jeg kjøpte på salg på Hennes & Maurits, som jeg aldri har vært helt fornøyd med da den var litt for kort. Spratt opp i sidene og bak på den, og klippet av foran et stykke under brystene. Jeg tenkte det var greit å gjøre det enklest mulig, og da var det lettvint å ha ermene og en overdel som jeg vet passer. Resten av kjolen er sydd av et pledd fra Ikea (på salg til 19,-), ser ut som fleece, med det er polyester. Også har jeg sydd fôr av ubleket bomullsstoff. Bandet i livet kjøpte jeg på loppemarket for omtrent ingenting. Jeg er veldig fornøyd med den til at det er første gang, den passer jo iallfall! Det var jeg ikke så sikker på at den kom til å gjøre. Men jeg må gjøre noe med den bak, der er den litt posete. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle få den tett og fin, og samtidig få den over brystet eller rumpa. Der er det vel glidelås som er tingen, men som sagt ville jeg gjøre det enklest mulig første gang. Men jeg kommer nok til å fikse det etterhvert:)

Applikert på en blomst nede til høyre på kjolen. Det er rester av skjorta i overdelen, og to knapper fra knappelageret:)

Stoffet slik det ser ut på nært hold:)

4 kommentarer:

 1. Skal si du avanserer i tempo gigante! Knalltøff kjole! Og så gjenbruk...me like :)

  SvarSlett
 2. Hehe, tusen takk:D Det var gøy så må absolutt sy mer, men neste gang skal jeg prøve med mønster:) Ja jeg er også opptatt av gjenbruk, er litt som Askeladden, tar vare på alt. Man får alltids bruk for det:)

  SvarSlett
 3. Så flink du e! Fine farga ilag. Og lurt å bruke overdelen som du gjorde her, det ble veldig fint! Smitt litt syenergi over hit og!:)
  M.G.

  SvarSlett
 4. Tusen takk:) **SYENERGI** Svusj, der kasta eg syenergi bortover til deg!

  SvarSlett