torsdag 16. desember 2010

Lue til barn i Hubro-garn, ferdig i en fei!

Har også strikket denne luen til min datter, innspirert av luen jeg strikket til meg i går. Den er i str 2år+.


Legg opp 34 masker på p nr 8 med Hubro garn, og strikk rundt i vrangbord 5cm(1r, 1vr). Bytt til p nr 9, og strikk glattstrikk samtidig som du øker 12 m gjevnt fordelt første runde. STrikk en runde glattstrikk. Øk en maske hver fjerde maske neste runde =57m. Strikk 3 runder glatt/rett. Fell 5m gjevnt fordelt neste runde =52m. Strikk til luen måler 21cm. Strikk 3 r, to sammen, 3r, to sammen osv omgangen ut. Strikk to og to sammen omgangen ut. Trekk tråden igjennom resten av maskene, stram til og fest tråder.
Har heklet og applikert på en liten blomst. Med heklenål nr fem og bomullsgarn.

5 kommentarer:

 1. Fine luer. Hvor mye garn brukte du på voksen luen og barneluen? Har du forholdene på lue til 4 åring også

  SvarSlett
 2. Tusen takk:) På voksenluen brukte jeg 130g Hubro, og barneluen 90g. Trur du kan få nøstene både i 50g og 100g. Har ikke forsøkt meg på lue til fireåring. Men hvis du legger opp 38-40m på p 8 kanskje? og ellers øker likt, og strikker den litt lengere. Kan ikke garantere for at det blir bra, men det går veldig fort å strikke med det garnet, så man kan jo prøve seg litt fram:)

  SvarSlett
 3. Takk takk! Skal prøve meg litt frem jeg

  SvarSlett
 4. Tuusen takk for superhyggelig kommentar i bloggen min, og takk for at jeg fikk komme inn og se på alt det flotte du lager! Wow!

  SvarSlett
 5. Tusen takk selv Anita/Shamu! Nå ble jeg glad:)))

  SvarSlett