lørdag 26. desember 2009

BabydressHar brukt førjulstiden på å strikke en dress til min kjære kusines baby, som skal dukke opp i disse dager:) Den er strikket i Dale garn Hubro, og etter oppskrift fra et av deres hefter.

7 kommentarer:

 1. Den så skikkelig god ut! Så heldi den e som skal få bruke den!:) Fint med knappan!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fine kommentara:)

  SvarSlett
 3. Rett og slett nydelig var den, Berna!
  Babyteppet også!

  SvarSlett
 4. Tusen takk Bine! Det varmer med fine kommentara:))

  SvarSlett
 5. Hvor har du forresten fått tak i de fine merkelappene? Har lyst til å merke det jeg lager også :)
  Også en ting til. Jeg har kjøpt boka "myk start" (åh, for ei herlig bok!) og nå holder jeg på å strikke hjallis/djevellue til en venninne som får en gutt i sommer. Kom over oppskrifta du har her på samme type lue, og den ser lettvint ut også + at den strikkes fortere! Kunne du forklart litt mer om garntype du har brukt? Strikkefasthet? Jeg har så mye ulikt garn liggende, skulle gjerne fått brukt det :) Også så jeg at fellinga på den lua er annerledes enn denne jeg strikker. Den jeg strikker skal jeg strikke (felle og øke hver 2.runde) 11 cm og deretter felle alt av. Men jeg ser at på din lue så avslutter du økinga og fortsetter fellinga? Blir det dumt å gjøre det på den måten om det står noe i oppskrifta?

  Ble mye mas her nå kanskje, menmen, hehe! :)

  SvarSlett
 6. Merkelappene er fra Sigurd Hoel (sigurdhoel.no, trur eg det va). Huske faktisk ikke korsn garntype eg brukte, men det va noe mykt babyull. Trur du kan bruke det meste av babyull, bare det passe til pinnestr som e oppgitt.

  Og strikkefasthet har eg ikke testa for den oppskrifta, men eg trur ikke det har så mye å si. -Lua vil bare bli litt større eller mindre. Saga har en i str 2 år, og den har ho brukt lenge no, og den e nok passelig til etter ho e fyllt to år.

  Det går ikke så mye garn på en sånn lue så du får sikkert brukt opp det du har:) Den e artig og fort gjort å strikke.

  Og angående det siste, så skjønner eg ikke helt ka du mene, men følg helt den oppskrifta du e begynt på så blir det riktig:)

  SvarSlett
 7. Haha, når æ les d siste æ skreiv så mått æ gå inn i tankeboksen sjøl! Men trur æ har funne ut at æ prøve mæ litt frem. Ser nemlig at nånn oppskrifta øke og felle hele veien for så å fell alle sammen av, og sy sammen. Mens den du strikke (rundpinne, rundt og rundt) den ska man fortsett å fell, men avslutt økinga, sånn at det bli avrunda t ei lue. Hvis du skjønt no?

  Da ska æ prøv å strikk den her i str 2 år t Isak. Brun eller blå mon tro? :-) Ja takk begge deler?

  SvarSlett