fredag 3. april 2009

Tunika/kjole

Jeg har sydd meg en tunika/kjole i dag! Jeg er så stolt at jeg fikk det til:D Den er sydd i et veldig elastisk stoff og sitter helt perfekt. Åå, så stas det er å kunne lage noe selv! Den er ikke sydd etter noe mønster, men en venninne av meg fikk ideén etter å ha sett en bestemt tunika i en butikk. Vi tok den i nærmere øyesyn og fant ut at dette måtte jo være enkelt å gjøre selv.
-Og det var det!
Den er ca 83cm i bredden, og lengen er 77cm. Men rygg og forstykket er en del, så den er 154cm lang x 83cm bred. Halsen har jeg tegnet av etter en kjole jeg liker halsen på, også er den bare brettet inn og sydd i alle kanter (ikke sydd sammen bak og foran, bare brettet inn som på en duk). Det sydd inn en "rett linje" til armer, det er på denne 19cm inn fra sidekanten, og 22cm fra skuldrene og ned starter den og er 20cm lang. Skjønner? :) Men dette kan man jo justere ut fra sine egne mål. Skulle egentlig også sy inn et bånd i livet, men den satt helt perfekt uten, så jeg sydde i stedet et pyntebånd på kanten nederst på kjolen. Den er altså åpen i sidene, bortsett fra de 20cm fra under armene og ned.

Jeg har også fått bestilt meg sånn fint merke fra Sigurd Hoel:))


Også er det jo så deilig vår ute nå, kan ikke annet enn å være i strålende humør da:D

6 kommentarer:

 1. Den ble jo helt lekker. Så arti å sy nåkka fint til seg sjøl. Utrolig flott stoff. Ble litt misunnelig.. :)

  SvarSlett
 2. wooooooooooow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kjempefin! Har du kjøpt det stoffet på din nyoppdaga stoffbutikk? Og flott merkelapp du har fått deg :) Arti å følge med ka du lage. Du "bare gjør det sånn og sånn", og så blir det jo så fint!
  Men... vår?? Kremt... What??

  SvarSlett
 3. Kjempefin!!!!!!!!!!!!! Fint stoff og fine farga! Og fasongen og alt:)Den så kjempedeilig ut å ha på. Likte arman. Har du tenkt å lage deg en nettbutikk eller?;)
  M.G.

  SvarSlett
 4. Tusen takk:D Så koselig med så fine kommentara!:) Ja stoffet e kjøpt på min nyoppdaga stoffbutikk, og det e så fint og deilig:) Jada, her e det vår og deilig Marita, det va det iallfall igår;) Da va det sol, varmt og tint ute. Har vært opp i 14 varmegarder de siste dagan. -Så det e no iallfall vår for meg;)
  Det blir nok ikke en nettbutikk på en god stund her i gården, må lære meg syteknikka og kvalitet først. Absolutt meget stort forbedringspotensiale på å få fine sømmer;) haha

  SvarSlett
 5. Kjempefin tunika!! Du e flink! Den der stoffbutikken har æ gådd forbi mange ganga, men aldri vært innom, ser jo no at æ bør ta en tur innom der.

  SvarSlett
 6. Tusen takk Turid:D Ja den e absolutt verdt å besøke:) Eg har også gått forbi den mange gang, helt til no nylig, og no e den min favorittbutikk!

  SvarSlett